Als je 't mij vraagt...

Chiro Meeuwen

Nieuws

Als je wil weten wat er allemaal gebeurt bij Chiro Meeuwen dan kan je dat hier lezen aan de hand van korte nieuws artikels.

« Vorig artikel

Kampverslag dag 1 & 2

zaterdag 2 juli 2016


HALLO HALLO

Chiro Meeuwen is weer op kamp, dit jaar in Lille. Na van de hotdogs te hebben gesmuld en na het afscheid van de ouders in de gietende regen, kon het kamp pas écht van start gaan. De tenten (ja hoor, dit jaar zijn we met tenten op kamp) werden door de tito's, keti's en aspi's elk op hun eigen manier gezellig gemaakt. Veel tijd was er echter niet, want de Rode Duivels begonnen hun match tegen Wales om 21u. Chiro Meeuwen stond als een blok achter ons nationaal elftal, jammer genoeg mocht het niet baten en verloren we de match. Het EK stopt hier dan wel voor België, gelukkig begint ons avontuur nog maar net en kunnen wij nog strijden voor ons eigen olympisch goud doorheen het kamp. Al een beetje met een hese stem, maar gewapend met voldoende goesting en muggenspray, gingen we naar bed.

Om 8u, na een (gelukkig) droge nacht, werden de leden gewekt. De ene met al wat kleinere oogjes dan de andere. Alvorens aan tafel te gaan, werd de kampdans geoefend. Leidster Nele doet haar best om van alle atleten echte dansers en danseressen te maken, al blijkt snel dat hier nog wat werk aan is. Boterhammen werden gesmaakt, afwas werd gedaan en taken werden volbracht. De aspi's leerden hoe douches te poetsen en keti's zijn echte wc-madammen geworden.

In de voormiddag hebben de speelclubs hun eigen toverstaf gemaakt waarna ze een echt heksendiploma gehaalden. Net zoals (bijna al) de leidsters op de hogeschool/unief, hebben ze een onderscheiding gehaald en moeten ze in augustus gelukkig geen herexamens maken. Onze rakwi's werden echte detectives en moesten aan de hand van opdrachten ondervinden wie een misdrijf heeft gepleegd en met welk middel. De tito's gingen op zoek naar de perfecte tindermatch van hun leidsters. Dit deden ze door tegen elkaar te battlen en op die manier indruk te maken op hun leidsters. Voor Lorie bleek Toon de ideale match, Nelle en Estée waren perfect voor Anne en Nore bleek de ideale partner voor Anneleen te zijn. Ook de keti's leerden elkaar aan de hand van een koppeltjesspel beter kennen en ontdekten de wereld door de ogen van tienermoeders. De winnaars bleken Fleur en Eline te zijn... Onze aspi's speelden 'de Mol', de zoektocht naar de saboteur onder de aspi's is dus bij deze begonnen. Een eerste spel om de mol te ontdekken, is met succes geslaagd dus het blijft voorlopig nog onduidelijk wie de mol is. Wordt vervolgd...

"BIKKE BIKKE BIK, HAM HAM HAM"! Rond 12u werd er gezongen en - vooral - gegeten. Op het menu stonden tomatensoep MET zelfgerolde balletjes, wortelpurree met worst en als nagerecht chocoladepudding. Met bolle buikjes kropen we voor een half uurtje in bed. Vervolgens werden de eerste brieven naar alle mama's en papa's, oma's en opa's, tantes en nonkels, vriendjes en vriendinnetjes, ... geschreven.

In de namiddag streden de speelclub en rakwi's tegen elkaar in een één tegen allen spel. Een aantal leden werden hierbij mooi geschminkt en moeilijke opdrachten werden volbracht. Uiteindelijk bleken de rakwi's het nipt te halen van de speelclubs. De tito's organiseerden hun eigen festival. Door opdrachten te doen verdienden ze geld waarmee ze artiesten konden boeken en een locatie konden vastleggen. Dit bleek een groot succes, Werchter is er niks tegen! De keti's daarentegen zaten met een groot probleem. Zij waren opgesloten in de kamers en moesten, met behulp van stevig teamwerk en een groot denkvermogen, proberen hieruit te geraken door moeilijke codes te kraken. Uiteindelijk is het hen gelukt en zijn ze ontsnapt, weliswaar met wat hulp van hun leidsters. Om een idee te geven van het niveau: de keti's denken dat een spin 6 poten heeft... Onze oudste leden, de aspi's speelden een leeftijdsgebonden spel en ontdekten daarbij dat hun hoofden te breed zijn voor een condoom.

Rond zes uur begonnen de eersten aan de croque-monsieurs. Na 38 broden te hebben verorberd kregen de leden een uurtje vrij. De kamers werden in gebruik genomen (lees: overhoop gehaald) en snoepzakken werden kleiner. Na het nodige zoekwerk naar het uniform, stond iedereen mooi op tijd om 20u in de formatie. Hier kunnen de olympische spelen echt van start gaan! Het olympisch vuur werd aangestoken en Constantinopel, Mesopotamië, Dalmatië, Macedonië en Rome streden voor het hoogste schavotje. In deze eerste zware strijd bleek Mesopotamië de verdiende winnaar, zij ontvingen dan ook hun eerste gouden medaille in dit tornooi.

Ondertussen zijn de kleinste groepen zich aan het klaarmaken om te gaan slapen. De grote groepen spelen nog enkele kleine spelen en zullen daarna ook terug in hun tent kruipen. Op naar de tweede kampdag, wij hebben er zin in!

Vele groetjes vanuit Lille!
(PS: als jullie brieven willen schrijven, het adres in het kampboekje is een beetje fout. Het is Zagerijstraat 25 i.p.v. 'oude' Zagerijstraat 25 te Lille).