Als je 't mij vraagt...

Chiro Meeuwen

Nieuws

Als je wil weten wat er allemaal gebeurt bij Chiro Meeuwen dan kan je dat hier lezen aan de hand van korte nieuws artikels.

« Vorig artikel

Verslag kampdag 8 & 9

zondag 19 juli 2015


Dag volgers,

Dit is alweer het laatste verslag van dit fantastische kamp. Morgen organiseren we nog een geweldige bonte avond, maar het verslag daarvan zal ongetwijfeld verteld worden door de kids zelf!

Zaterdag begonnen de Ribbels met een heuse quiz. Hieruit bleek dat de groep van Jolien, Heleen en Marie echte slimmeriken zijn. Deze quiz sloten ze af met een spelletje Black Box. De leden voorspelden dan Loes het eerst gekust zou worden en dat Kaat het rijkst gaat worden. Wij zijn alvast benieuwd of dit gaat uitkomen! In de namiddag ging het er vuil aan toe en werden de ribbels gedoopt. Dit zorgde voor vettige, maar grappige taferelen.
De speelclub begon de dag zeer rustig met een verwenmoment. Ze mochten elkaars gezicht insmeren met verzorgende maskertjes en kregen komkommer op de ogen. Daarna waren ze allemaal zeer relaxed. In de namiddag ging het er actiever aan toe en speelden ze het het spel ''Waar is Wally? 's Avonds werden ze rustig in hun bedje gelegd, tot plots Anne hen uit hun bed kwam halen. Ze vertelde hen dat ze stout waren geweest en dat ze gestraft zouden worden. Dit geloofden ze allemaal, maar dit bleek een grapje te zijn. Ze werden getrakteerd op een echt pyjamafeestje met chips en popcorn, mmmmm. Het was er zeer gezellig.
De Rakwi's knutselden in de voormiddag verder aan hun kadertje, deze keer zetten ze er een leuk kleurtje op. In de namiddag begonnen ze met een spelletje paintball, waarbij 2 teams elkaars vlag moesten zien te veroveren. Ondertussen moesten ze proberen de tegenstanders te bekogelen met verf. Dit spel sloten ze af met allerlei andere vettige spelen. Zoals twister in de verf, tienbal met een natte spons en tot slot dikke pik in de modder.
De Tito's speelden in de voormiddag The Hungergames. Ze kregen allemaal een rugzak en moesten duels aangaan met de anderen om hun levensvoorwerpen te verzamelen. Hieruit bleek dat Mayte de beste was, ze had namelijk 4 personen uitgeschakeld. In de namiddag werd aan de tito's gevraagd om de drugsbaron te helpen. Ze moesten doorheen het centrum van Lokeren op zoek naar tal van dingen die de baron nodig had en ondertussen moesten ze nog opdrachten uitvoeren. Deze tocht eindigde in een snoepwinkel, zodat de proviand kon aangevuld worden.
De Keti's kwamen 's avonds vermoeid terug van een fantastische tweedaagse. De ketting van Eline haar fiets is er toch wel 17 keer afgevallen, maar ze zijn er geraakt.
De Aspi's kwamen ook terug van hun tweedaagse waarop zij de 18de verjaardag van Lotte hadden gevierd. Haar volwassenheid werd ingezet op de Genste feesten. Verdere hadden zij kunnen genieten van een grote doos koffiekoeken die ze gekregen hadden van de eigenaar waar ze mochten overnachten. Pure gastvrijheid!
's Middags kon iedereen weer genieten van de kookkunsten van de kookmoekes. We kregen spek met eieren en 's avonds kregen we heerlijke souvlaki met aardappelsla en groentjes. Deze maaltijd werd afgesloten met een ijsje, mmmmm!!!

Vandaag was het ook weer een speciale dag, het was namelijk omgekeerde dag. Dit betekent dat de leden moeten opstaan op het uur dat ze normaal gaan slapen en gaan slapen op het uur dat ze opstaan. Zo stonden de Rakwi's pas op om half 10 en moesten ze om 8 uur gaan slapen. Iedereen kon in de ochtend genieten van heerlijke pannenkoeken.
De ribbels begonnen deze speciale dag met een modeshow. Maithe was op het einde Miss Mooie Glimlach en Lene was Miss Schattig.
De speelclub speelde een fotozoektocht en met het geld dat ze verzameld hadden, konden ze een stad kopen en bouwen. Voor het kopen van het Chirolokaal werd natuurlijk het hardst gestreden.
De Rakwi's startten met een quiz. De groep van Lize, Lene, Kimberly en Kjelle beter bekend als ''De LK Kampioenen'' waren met een ruime voorsprong gewonnen.
In de namiddag werden de 3 jongste groepen getrakteerd op een optreden van de Verhalenfabriek. Dit was een hilarisch trio, die de kinderen volledig betrokken in het toneel, en ter plaatse improviseerde met de dingen die door de leden werden gezegd. Ze vonden het allemaal zeer leuk.
De Tito's mochten in de voormiddag spelen in het Casino. Ze moesten jetonnen inzetten bij ieder spel en probeerden er zoveel mogelijk te verzamelen. Er werd ook een potje Bingo gespeeld en dit werd gewonnen door Judy en Esperanza.
De Keti's waren vandaag aan de beurt voor de doop. Dit zorgde ook weer voor vettige en stinkende taferelen. Hun haren zullen nog weken naar look ruiken, njam njam njam!
De Aspi's deden het rustiger aan en hielden zich bezig met een verwendag. Ze maakten zelf een scrub voor hun benen, deden yoga oefeningen en meditatie.
's Avonds organiseerden de Keti's de bezinning. Deze stond helemaal in het thema van helden. Iedereen moest per groep nadenken wat zij als held hadden gedaan gedurende dit kamp. De Ribbels waren helden omdat ze elkaar altijd hielpen als er iemand verdrietig was. De Speelclub was heldhaftig omdat ze zeer zorgzaam waren voor elkaar. De heldendaad van de Rakwi's kwam ook aan bod, namelijk het helpen van de gevallen fietser en samenwerken werd ook beschouwd als hun heldendaad. De Tito's waren helden omdat ze iedereen accepteerden en iedereen hielpen wanneer het moeilijk ging. De Aspi's waren heldhaftig omdat ze een man hadden geholpen op straat.
's Middags werden we weer smakelijk verwend met een portie spaghetti en 's avonds kregen we kippensoep, videe, kroketten en heerlijk zelfgemaakte chocomousse. Deze werd tot op de bodem van de kom uitgelikt. Ook op deze feestelijke zondag hadden we een jarige. Lene van de rakwi's werd maar liefst 11 zomer jong. Ze werd gevierd in de formatie en kreeg een heerlijk aardbeientaartje met het gepaste aantal (fop)kaarsjes op.

Dit was alweer het verslag van deze afgelopen twee dagen. We komen dan ook tot het besef dat het kamp alweer jammer genoeg bijna is afgelopen, maar van de komende dagen gaan we toch nog een groot feest maken!

Bye bye, zwaai zwaai en tot dinsdag in Meeuwen!!

Groetjes de triestige leiding omdat het bijna gedaan is :(

PS: De bus vertrekt in Lokeren om 11u00. De aankomst wordt verwacht om 13u00, ook de oudste leden zullen met de bus mee gaan!