Als je 't mij vraagt...

Chiro Meeuwen

Nieuws

Als je wil weten wat er allemaal gebeurt bij Chiro Meeuwen dan kan je dat hier lezen aan de hand van korte nieuws artikels.

« Vorig artikel

Verslag kampdag 5,6 en 7

vrijdag 17 juli 2015


Hallo lieve volgers,

Hier weer even een update van ons kamp in Hollywood.
Afgelopen woensdag was het opnieuw een drukke dag. De ribbels begonnen met hun eerste spel van het kamp, namelijk het Teddyberenspel. Ze moesten Bruno de teddybeer terug gelukkig maken. Dit is volledig gelukt. In de namiddag mochten zij een kussensloop versieren met textielstiften. De leidsters voelden zich plots supersterren, want op iedere kussensloop moesten hun handtekeningen gezet worden.
De speelclub hield zich ondertussen bezig met paintball. Iedere groep moest een kamp maken en de leden van de andere groepen bekogelen met hun verf, waardoor de kleren mooi gekleurd zijn. In de namiddag werden ze gedoopt, dit was lekker vettig. Ze waren geblinddoekt en dat zorgde voor grappige momenten. Ze dachten namelijk dat ze in een kom vissenogen moesten voelen, maar dit waren eigenlijk zilveruitjes.
De rakwi's startten in de voormiddag met een heuse modeshow. Hieruit bleek dat Diete de schattigste was en Nienke het vriendelijkst. In de namiddag vertrokken ze op wereldreis en verrichten ze een goede daad. Ze hebben namelijk een gevallen man geholpen en verzorgd, een echte heldendaad!
De Tito's en de Keti's begonnen de dag met het 24-urenspel. De tito's kregen meteen een vriendje toegewezen waar ze alles voor moesten doen: wassen, tanden poetsen, eten geven... De Keti's hun handen werden ingetaped, waardoor ze niets meer konden vasthouden, ook de rok dicht doen en zich aankleden werd plots een hele opgave. De keti's waren zeer gedreven in het spel en uiteindelijk slaagden ze in bijna alle opdrachten. Bij de Tito's ging het iets moeizamer, zij wonnen slechts 4 van de 12 opdrachten. Zij sloten de dag af door een spel te spelen waarbij ze zich moesten vermommen en zo onherkenbaar de chirovlag gingen veroveren. 's Nachts gingen de tito's de uitdaging aan om een volledige nacht niet te slapen. De leiding geloofde er niet veel van, maar uiteindelijk zijn ze wakker gebleven tot 6 uur in de ochtend.
's Middags werd iedereen verwend met lekkere gehaktballen en gebakken patatjes. De appelmoes was ook aanwezig, maar vloog de deur uit en alle potten waren dan ook op! 's Avond konden we genieten van lekker verloren brood. Er waren zelfs Ribbels die er 5 konden verorberen.
Ook de strijd voor de Wall of Fame ging verder door een spelletje vakduwen te spelen, hier heeft team Béyonce bewezen de beste te zijn.

Donderdag was een speciale dag. We gingen namelijk op daguitstap naar OOSTENDE!!!! De lunchpakketten werden in de ochtend gesmeerd en om 10u vertrok een bende van 88 chiro-chicks en -boys naar het station. Daar stond ons nog een treinrit te wachten van een uur. Om dit een beetje leuker te maken, werden er uitdagingen aangegaan. Nore Didden werd uitgedaagd om de volledige lengte van de trein te koprollen en ze heeft dit ook gedaan. Eenmaal aangekomen in Oostende werd het lunchpakket opgegeten en vertrokken we naar het strand. Daar spurtte iedereen meteen de zee in, want voor de eerste keer dit kamp waren we in het gezelschap van de zon!!! De zee bleek toch wat kouder als verwacht. De speelclub maakte een groot zandkasteel met een gracht voor het zeewater. Ondertussen stonden de Keti's wat te praten en plots kakte een meeuw op de arm van Fleur Palmers, dit zorgde voor een grote lachbui bij iedereen. De Tito's en de Rakwi's speelden ook nog een stadsspel op de dijk. Hierbij moesten ze op zoek naar de knapste jongens van Oostende en deze werden dan gekeurd door het alziend oog van de leiding. Om 16 uur begonnen we aan onze terugweg naar huis dit overgoten met het zingen van allerlei liedjes over de chiro. De mensen op de dijk wisten niet wat ze hoorden en zagen. Om 19 uur arriveerden we op de kampplaats en konden we genieten van een heerlijke portie frietjes met bitterballen en kipnuggets. De formatie moest een uur verlaat worden omdat we zo'n drukke dag achter de boeg hadden. Iedereen was dan ook blij toen ze hun bedjes ging opzoeken.

Vandaag vertrokken de Keti's en de Aspi's op tweedaagse naar Gent. De ene groep was al wat sportiever dan de andere. De keti's gingen namelijk met de fiets en de aspi's kozen voor een gemakkelijkere oplossing: de trein. Eef werd net voor vertrek gebeten door een daze, pijnlijk!
De ribbels vertrokken op Safari langs verschillende dieren. Toen ze de leeuw passeerden moesten ze touwtrekken en bij de schildpad werd er een stoelendans gedaan. In de namiddag hielden zij zich bezig met paintball en waterspelletjes. Dit vonden ze zeer leuk, want ze mochten elkaar helemaal nat maken.
Vandaag was het tijd voor de speelclub om hun catwalk-skills te laten zien. Er werd namelijk een modeshow georganiseerd door de leiding. Hieruit bleek dat Gitte Miss Universe was met als eredames Isaura en Amber. Warre en Berte werden gekroond tot Mister en Miss grappig. In de namiddag vertrokken ze naar het bos voor het Vulkaanspel, waarbij aan het einde popcorn werd gepoft.
De tito's startten de dag met het spel Levensweg. Ze vormden gezinnen en doorheen de spelletjes moesten ze water verzamelen voor de fles financiën en gezin. Uiteindelijk wonnen Toon, Sam, Britt en Nele dit spel. In de namiddag werden ze gedoopt en ook dit zorgde voor grappige taferelen, zeker toen ze een appelsien met zout moesten eten. Dit viel niet echt in de smaak.
Ook vandaag werden we verwend met lekker eten. 's Middags kregen we erwtensoep, kip en rijst met currysaus. Dit mocht allemaal met de handen gegeten worden, lekker lekker lekker!!! 's Avonds konden we onze buikjes vullen met overheerlijke macaroni, mmmmm!!!

Toen kwam er plots een varkentje met een lange snuit en dit verslag is uit!!

Bye bye, zwaai zwaai.

Tot de volgende!!
De blijvend enthousiaste leiding.