Als je 't mij vraagt...

Chiro Meeuwen

Nieuws

Als je wil weten wat er allemaal gebeurt bij Chiro Meeuwen dan kan je dat hier lezen aan de hand van korte nieuws artikels.

« Vorig artikel

Verslag kampdag 3 en 4

dinsdag 14 juli 2015


Dag beste volgers,

We hebben dit jaar, zoals jullie misschien reeds merkten, besloten om elke twee dagen een verslag te typen. Hopelijk kan iedereen hier mee leven.

Op maandag werd er weer actief gespeeld door onze groepen. De speelclubbers speelden het alom bekende 12-uren spel. Hierbij moesten ze ieder uur een opdracht doen. Als de opdracht lukte mochten ze een half uur later gaan slapen, mislukte de opdracht moesten ze een uur vroeger het bed in. Een paar van de opdrachten waren: 7 ballonnen hooghouden, met dichtgeplakte handen eten, 120 vlechtjes leggen en 120 bootjes van papier vouwen. Op één uur tijd moesten ze de leiding vinden. Amber vond Imke, Jade en Silke vonden Anne. Uiteindelijk moesten ze om 20u30 gaan slapen, een half uurtje vroeger dus.
De rakwi's speelden in de voormiddag het spel 'mijn man kan dat'. Nore Geusens doopte zichzelf om tot Jef Patat en kalde ne hiele viermiddaag plat Mievers. De familie Apens (Kimberly en Nienke) waren uiteindelijk het beste koppel. Na het middagmaal amuseerde ze zich in het bos met het spel van de Hunger Games. Ze speelden dit ook al eens door het jaar, maar omdat het zo geliefd was, deden ze het nog eens. Ook nu was het een groot succes waarbij Nelle Slenders en Nore Didden als beste strijders uit de bus kwamen.
De tito's, die vertrokken op 2-daagse (lees: rampentocht) naar Sint-Niklaas. Na ongeveer 50 meter viel de eerste bagage al van de fiets. Er werd in totaal ongeveer dertig keer gestopt om de bagage terug te bevestigen. Deze tocht werd daarnaast rijkelijk overgoten met regen. Aangekomen in Sint-Niklaas was iedereen doorweekt, toch waren de tito's nog enthousiast genoeg om er een leuke avond van te maken. Dit na een volledige kar vol met snoep en chips gekocht te hebben. Het werd uiteindelijk 1uur voor ze nachtrust nodig hadden.
De keti's trokken in de voormiddag het bos in. Hier speelden ze een klassiek spelletje stratego dit uiteraard ook overgoten met een laagje regen. In de namiddag speelden ze een film/muziekquiz. Hieruit bleek dat de 'Single Ladies' (Bauke, Yacintha, Lize, Bo en Nelle) het slimste waren.
De aspi's speelden in tegenstelling tot de speelclub het 24-urenspel. Zij waren niet erg actief en gingen de uitdaging slechts aan met wat motivatie.
's Nachts werd er ook voor de eerste keer dril gegeven aan de oudste groepen. Hopelijk zijn ze de komende dagen wat flinker.
Verder stond op het menu 's middags puree met bloemkool en kalkoenrollade. Het nagerecht was een stevige coupe dame blanche. Als avondmaal stond er koude pasta op het programma. De kookmoekes overtroffen zichzelf en maakte maar liefst 2 verschillende soorten!!!
Als avondspel werd er met de hele groep Dikke Bertha gespeeld. One Direction won voor een tweede keer en neemt zo weer de voorsprong op onze 'Wall of Fame'.

Op dinsdag werd er gestart met een stevig ontbijtje met Chocopops.
De speelclub en rakwi's startten de dag rustig, De speelclubbers boetseerden allerlei dingen naar eigen keuze. Isaura fabriceerde een prachtige pinguïn en Cara een mooi chiro-teken. Verder werden er ook portemonnees uit melkbrikken getoverd. De leiding was blijkbaar zeer inventief.
De rakwi's waren ook milieubewust en recycleerden krantenpapier. Hiermee versierden ze fotokaders. Later op het kamp gaan ze deze ook nog verven.
Lia en Heleen besloten om de keti's een verwenvoormiddag te geven na een turbulente nacht. Er werden maskertjes gelegd, de spieren werden los gemasseerd en de haren verzorgd.
Ondertussen in Sint-Niklaas werd er uitgeslapen tot 10uur, tot grote vreugde van de leidsters. Hoewel de nacht op een dun matje toch niet zo ideaal was. Hierna werd de brunch klaarzet. We kwamen tot de conclusie dat de frigo eigenlijk een diepvries was. Dus hadden we ijsjes in plaats van yoghurt en diepgevroren krabsla. Om 12u werd er terug vertrokken naar Lokeren en rarara, jawel... Terug regen.... De bagage bleef deze keer wel hangen, tot de laatste kilometers... Toen vielen ze weer om de vijf meter,
Bij aankomst op de kampplaats stond de rest van de groep al klaar om te vertrekken naar het bos. De aspi's hadden namelijk een fantastisch bosspel voorzien als voorbereiding op het leiding worden van volgend jaar. Hierbij moesten de leden verschillende opdrachten doen waarmee ze woorden konden verzamelen. Uiteindelijk was het de bedoeling om een prachtig chirolied te maken. Dit werd het beste gedaan door groep geel! Het spel was een groot succes, dit bewijst dus dat onze aspi's klaar zijn om over twee maanden te starten in onze fantastische leidingsgroep.

Bij terugkomst in Hollywood stonden er 12 lachende gezichtjes klaar. De ribbels waren aangekomen: HOERA!!! Zij werden nog door de ouders geïnstalleerd en daarna kon de pret beginnen voor onze jongste kadees.
We stormden allemaal de eetzaal in want dé specialiteit van onze kookmoekes stond op het menu, namelijk overheerlijke eiersalade! Er werden maar liefst 200 krakers verorberd met dit lekkere beleg. 's Middags had er nog spinaziepuree met fishticks op het menu gestaan, waar ook rijkelijk van gegeten werd. Ook spinnensoep mocht niet ontbreken en vloeide naar binnen. De soep was dan ook volledig op!

Het toneel werd herhaald voor de ribbels en ging 'bra good'.
Om de dag af te sluiten werd er nog een spelletje gespeeld waarbij IEDEREEN tot winnaar werd gekroond en dus een stap vooruit mochten op onze 'Wall of fame'.

Bon, hierbij gaan we het dan toch maar laten.

Bye Bye Zwaai Zwaai en tot de volgende

Ciao Bella, arrivedeci, gelati op de gronde!