Als je 't mij vraagt...

Chiro Meeuwen

Nieuws

Als je wil weten wat er allemaal gebeurt bij Chiro Meeuwen dan kan je dat hier lezen aan de hand van korte nieuws artikels.

« Vorig artikel

19/07 - deel 2

zondag 21 juli 2013


1 tegen allen is een klassieker die zeker door de rakwi’s gespeeld moest worden. Omdat ze het zo goed gedaan hadden, mochten ze erna een overheerlijke petit-beurre taart maken (naar een geheim recept).
In de namiddag was ook voor hen het uur van de waarheid aangebroken! Ze werden gedoopt…
Enkele opdrachten waren dat ze eieren moesten doorgeven met de mond. Er werd honkbal gespeeld met water en bloem, kattenvoer werd op hun prachtige lokken gesmeerd en ze ‘mochten’ een appelsien met zout eten. Allemaal overheerlijk!!!
’s Avonds was het dan toch maar tijd voor een verwennerij. Ze mochten hun zelfgemaakte petit-beurre taart opeten en krijgen van hun leidsters een heerlijke massage en gezichtsmasker.

De tito’s en asti’s werden in de voormiddag gedoopt (u merkt wel dat dit een echte traditie is op één van de laatste dagen van het kamp). Bij hen werden de zware middelen ingezet. Om te beginnen mochten ze een overheerlijk papje opdrinken. Enkele ingrediënten: redbull, véél zout, peper, azijn, pasta, honing, brood….
In de namiddag werden beide groepen ook verwend en mochten ze elkaars haren stijlen, elkaar schminken…
Voor de tito’s werd de avond afgesloten met een leuke piskwis. Hierbij moet je voordat je een antwoord geeft eerst een glas water leegdrinken. Fleur stond tot nu toe op kop, maar we zagen toch ook al dat ze het een beetje moeilijk kreeg.

De asti’s sloten de dag af met de eerste voorbereidingen van hun bonte avond. Terwijl ze fijn buiten lagen in hun slaapzakken werden ze door enkele vogels aangevallen die hun uitwerpselen vrolijk verspreidden. Zelfs hun zak nootjes werd door de vogels opengepikt…

In het toneeltje is koning Jozef erachter gekomen dat zijn dochter Prieeltje tegen hem heeft gelogen. Zij is wel duidelijk verliefd op Kulderzipke en liep huilend uit het kasteel weg. Morgen wordt de laatste wedstrijd gespeeld… Hoe zal dit aflopen? Zal de ware liefde toch overwinnen?

Als laatste nog het menu van vandaag?
’s morgens: spek met eieren
’s middags: hamburgers, gebakken patatjes en koude boontjes met mayo
’s avonds: balletjes in tomatensaus.
Liefst 14 kg gehakt werd er gerold en 26 stokbroden werden verorberd! Wij hebben goede eters bij, zoveel is duidelijk!!!

Dat was het weer voor vandaag.
Morgen staat al de laatste dag te wachten met hopelijk een spetterende bonte avond, maar daar twijfelen we niet aan.
Waarschijnlijk gaan we daar niet over briefen, maar de verhalen daarover horen jullie wel als onze meiden en jongeheren thuis komen!
Bedankt om ons steeds te hebben gevolgd, hopelijk vonden jullie het de moeite.
Tot zondag!!!

Greeetz.