Als je 't mij vraagt...

Chiro Meeuwen

Nieuws

Als je wil weten wat er allemaal gebeurt bij Chiro Meeuwen dan kan je dat hier lezen aan de hand van korte nieuws artikels.

« Vorig artikel

18/07 - deel 1

zondag 21 juli 2013


Allen u aan avond goede

Ja inderdaad, u leest het goed! Vandaag hadden we een omgekeerde dag.
Iedereen mocht dus opstaan op het uur dat ze normaal moeten gaan slapen.
Daarna kregen ze het avondeten als ontbijt. Vandaag waren dat… PANNENKOEKEN!!! Potten siroop en pakken suiker werden rijkelijk gesmeerd en iedereen had dus zeker genoeg energie.
Kookmoeke Hilde weet ook hoe ze haar sociale contacten moet onderhouden. Het afval had zich aanzienlijk opgestapeld en verspreide een aangenaam geurtje. Voor een pannenkoek en een ‘sjast’ koffie deden de vuilnismannen een extra effortke en onze kampplaats was opeens terug “proper”.

Het concept omgekeerde dag werd door de kinderen heel letterlijk genomen en ze gingen er volledig in op. Schoenen werden aan de handen gebonden, er werd achteruit gewandeld en op een gegeven moment werden zelfs de namen achterstevoren uitgesproken.

De ribbels startten (of moeten we zeggen eindigden) de dag met een knutselactiviteit. Met een ballon, behangerslijm en oude kranten werd de eerste fase van een zelfgemaakt spaarvarken ingezet. Ze hingen van boven tot onder vol met de lijm, maar genoten hier duidelijk van.
Het vettige gedoe werd ’s namiddags verder gezet met een kleine doop voor onze jongste.
Ze moesten hun haren wassen met verf, de honken bij honkbal werden vervangen door water en bloem… Toen er daarna gedoucht moest worden, bleek dat het vrij moeilijk was om dit uit de haren te krijgen. Gelukkig zijn ze toch allemaal zuiver geraakt en konden ze met een fris kopke gaan slapen.
Dit moest geheel in het thema van omgekeerde dag op het uur van opstaan (8u). Dit geldde voor alle groepen (lang geleden dat de oudste zo vroeg in bed lagen).